Paardensportcentrum Jan Dolfing
te Vries
Een van de grootste en gezelligste manegebedrijven van Noord-Nederland is het Paardensportcentrum Jan Dolfing in Vries (Drenthe)

Het centrum, dat tussen Groningen en Assen ligt, biedt tal van mogelijkheden om de paarden- en ponysport te beoefenen. Het varieert van recreatieve buitenritten tot dressuur-springlessen op wedstrijdniveau. Kortom  hier kun je op ieder niveau van paardensport genieten.

De accommodatie

De manege beschikt over twee binnenbakken, een buitenbak en een springweide. Er zijn stallingsmogelijkheden voor ruim honderd paarden en pony's, slaapzalen voor ruiterkampen, douches, toiletten, een royale kantine en een groot terras.
U kunt dus blijven overnachten; in het pension of op de minicamping.

Jan Dolfing

De oprichter van het manegebedrijf is de springruiter Jan Dolfing. Hij is onder andere drie keer Nederlands kampioen en negen keer kampioen van Drenthe geweest. Hij is nog altijd actief in de wedstrijdsport.
Naast manager is hij vooral instructeur. Samen met andere gediplomeerde instructeurs is hij bezig om jong en oud de beginselen van de paardensport bij te brengen. Ook vind je hem vaak in de bossen als begeleider van buitenritten of trektochten.

Paard stallen

U hebt een eigen paard en u zoekt er onderdak voor? U kunt uw viervoeter op het centrum stallen. De dieren hebben bij ons een luxe onderkomen in royale boxen, die iedere dag worden voorzien van vers stro. Twee maal daags wordt er gevoerd met bix, hooi en naar believen maïs. Rond het bedrijf is een aantal weiden beschikbaar voor weidegang.

De lessen

Wie met paardrijden begint of lessen wil volgen om de rijkunst te verbeteren, wordt in overleg in een van groepen ingedeeld.
Voor iedereen is er een uitstekend en betrouwbaar rijpaard of pony beschikbaar.
Als de cursist de beginselen van het paard- of ponyrijden onder de knie heeft, kunnen specifieke dressuur- of springlessen worden gevolgd en... buitenritten worden gemaakt.

Openbaar vervoer

Als u gebruik maakt van het  openbaar vervoer, kunt u Vries per bus bereiken vanaf station Assen en Groningen. Vanaf de bushalte wandelt u richting Zuidlaren en na korte tijd ziet u aan de linkerkant van de weg het paardensportcentrum (zie plattegrond).

Eigen vervoer

Als u met eigen vervoer komt, rijdt u vanaf Groningen of Assen via de snelweg A28. U neemt de afslag Vries en rijdt vervolgens in de richting van dit dorp. Ongeveer tweehonderd meter na de brug, als u het eerste huis gepasseerd bent, vindt u aan de rechterkant paardensportcentrum Jan Dolfing (zie plattegrond).

    

 Paardensportcentrum Jan Dolfing, Verlengde Noordenveldweg 1, 9481 AV Vries (Drenthe, Nederland)
Tel. (0592) 54 13 01     


Op al onze aanbiedingen en overeenkomsten zijn van toepassing de Algemene Voorwaarden van Paardensportcentrum Jan Dolfing gedeponeerd ter griffe van de rechtbank te Assen
Datum 19-10-2004, Aktenummer 04.20
Een exemplaar van deze voorwaarden zal op eerste verzoek gratis worden toegezonden. U kunt ze ook inzien aan de bar.

Ondanks dat deze website zorgvuldig is samengesteld, kunnen er geen rechten aan worden ontleend.